Na het aanschaffen van onze eerste schapendoesjes Dixie en Dayka had het schapendoesvirus ons in zijn greep. Door deze pups kregen we contact met andere mensen met schapendoezen, werden we lid van een rasvereniging en verdiepten we ons steeds meer in dit geweldige ras.

Toen op de jonge hondendag bleek dat zowel Dixie als Dayka geschikt leken een positieve bijdrage aan het ras te geven ontstond het plan ooit een nestje te fokken. We wilden graag samen een kennelnaam en besloten de naam 'van Deernedartel' aan te vragen. Een samenvoeging van de namen van de doezen die ons kennis lieten maken met dit prachtige ras.

Omdat Dixie een allergie leek te hebben is besloten haar te steriliseren om uit te sluiten dat het hormonaal was. Gelukkig bleek het erg mee te vallen achteraf en hebben wij aan Dixie een heerlijke gezonde hond!
Dayka kreeg het eerste DeerneDartel nest in 2003. Na die tijd fokte Carlian met haar doesjes nog een aantal nesten onder die naam.
Het enige nest wat wij fokte onder die naam was het nest van Wiske wat in zijn geheel is overleden.

Toen Carlian de man van haar dromen ontmoette en besloot te verhuizen naar Goes was het logisch dat de naam 'DeerneDartel' met haar mee ging.

Wij zochten dus een kennelnaam die bij ons en onze doezen paste. Een doezenvriendin kwam met de naam 'DuinDonder'. Wij wonen naast de duinen en Donder is wel een woord wat opkomt als je onze doezen leert kennen.

Onder de naam DuinDonder hopen wij af en toe een nestje schapendoezen te fokken die aan een aantal eisen voldoen.
Als eerste komt voor ons natuurlijk de gezondheid. Wij proberen zo zorgvuldig mogelijk naar de honden te kijken en fokken alleen als we er helemaal achter staan. Al jaren verdiepen we ons zeer in ras en gezondheid, we zijn lid van beide rasverengingen en hopen op de hoogte te zijn van alles wat speelt.
Ook zeer belangrijk vinden we het karakter. Voor ons moet een schapendoes een hond zijn die wil werken en heel actief is maar daarnaast mag een does perse niet nerveus zijn. Daarbij is het fijn als de hond naast de nodige beweging in huis wat rustiger kan zijn en zich kan ontspannen.
Natuurlijk hoort ook een rastypisch uiterlijk bij hoe wij onze doezen graag willen zien. Onze honden zullen een exterieur keuring krijgen door een erkend schapendoeskeurmeester.

Zij die geinteresseerd zijn in een DuinDonder pup kunnen altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Ook voor het kennismaken met ons en onze doezen staat wij altijd open. Dit uiteraard zonder enige verplichting.